Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

A bajnok focistákat is köszöntötték a Véméndi Falunapokon

Véménd | Első jubileumához érkezett a Véméndi Falunapok: idén július 5-én és 6-án immár ötödik alkalommal rendezték meg szabad téren, a Kossuth Lajos utcai hűs fák alatt a Baranya megyei TETT-es község legnagyobb rendezvényét.

A “Véméndi fürjes” tésztaüzem egy igazi csoda

Véménd | A sikeres próbaműködést követően december 6-án felavatták a „Véméndi fürjes" tésztaüzemet, amely januártól öt ember számára jelent főállású munkahelyet a TETT-hez tartozó Baranya megyei településen. Az üzem építése a Start közmunkaprogram keretén belül még az év első felében kezdődött, miután a község önkormányzata támogatást nyert a Belügyminisztériumtól. Nézze meg a kis tésztagyár avatásán készített kisfilmet!

Átadták a felújított konyhát Véménden (videóval)

Véménd | Szeptember elsején adták át ünnepélyesen Véménd önkormányzati konyháját, amely – a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatán keresztül – az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a TETT támogatása révén újulhatott meg.

Színes program kavalkád a Véméndi Falunapokon (videóval)

Véménd | Kétnapos, színes programsor nyújtott tartalmas kikapcsolódást az idei Véméndi Falunapokon, amelyen az ott lakók vendégei is kiválóan szórakozhattak. A hagyományok ápolásán túl a sportnak, a gasztronómiának és a humornak is főszerepet szántak. (Videó a cikk végén.)

Összességében nehéz, de sikeres volt az év

TETT-Véménd | Évzáró tanácskozását tartotta a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás Véménden. A társulás szakembereinek beszámolóiból kiderült, nehéz, de sikeres évet zárhatnak.

Szobrot is avatnak a közelgő véméndi falunapon

Véménd | Legnagyobb éves rendezvényére készül az önkormányzat: július 1-én és 2-án tartják a Véméndi Falunapot. Az ünnepi eseménysor jövő pénteken 16 órakor a Tavasz utcai játszótéren Makay Ida költő bronz mellszobrának avatásával kezdődik. Szombaton a hagyományos lovas-zenés felvonulás indítja a színes programok sorát, amelyek aztán egész nap kínálnak kikapcsolódási lehetőséget minden korosztály számára a tavaly debütált új helyszínen, a Kossuth utcai parkban.

Horváth István és a Voi Singers lép fel a véméndi adventi műsorban

Véménd | Idén is megtartják a már hagyományos karácsony előtti jótékonysági rendezvényt Véménden. A község szülötte, Horváth István operaénekes ezúttal a Balásy Szabolcs vezette Voi Singers kórussal közösen lép fel a katolikus templomban.

A véméndi önkormányzati havilap novemberi száma már olvasható

Véménd | Véménd Község Önkormányzatának havilapja, az Önkormányzati Hírek ötszáz példányban jelenik meg havonta, de teljes terjedelmében elolvasható a község honlapján is. A legfrissebb számban beszámolnak a november 12-i közmeghallgatásról, és megtalálhatók benne az adventi időszak községi programjai is.

Íme a Véméndi Falunapról készített kisfilm

Véménd | A TETT támogatásával kisfilmet készítettünk a Véméndi Falunapról. Stábunk szombaton forgatott a két napos eseményen, amely az új helyszínen kiválóan debütált. A színes programok sok érdeklődőt vonzottak.

Véméndi Falunap: sokaknak TETTszett az új helyszín

Véménd | Nagy várakozással szervezték az idei falunapot Véménden, miután új helyszínt álmodtak meg a falu közösségi ünnepének. Július 4-ére a Kossuth Lajos utca fákkal övezett parkjában állították fel a rendezvény sátrait. Az árnyékot adó kellemes zöld övezet nagy szolgálatot TETT a nyárias idő elől menedéket keresőknek, és több lakos egybehangzó véleménye alapján írjuk, hogy az árnyékban még a sör is jobban esett. A rendezvény programjai sok gyermeket és felnőttet szólítottak és mozgattak meg, és TETTék azt a bizonyos szombatot emlékezetessé.