Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Modern köntösbe öltöztették a mőcsényi községházát

Mőcsény | Mőcsény nagy lépést tett előre. Ezt Potápi Árpád János állapította meg tegnap a településen. Az államtitkár méltatta azt a munkát, melynek eredményeképpen a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő megújulva várja a helybelieket.

Ajándékcsomagot vitt a mőcsényi gyerekeknek a Mikulás

Mőcsény | Közel harminc gyermeknek vitt ajándékcsomagot a Mőcsénybe is betérő Mikulás. A gyerekek számára szervezett programot az önkormányzat támogatta, sikerességéről a szülők is gondoskodtak.

Mőcsény élhető mivoltát immár bolt és presszó is erősíti

Mőcsény | Június 22-étől a mőcsényiek már helyben is beszerezhetik a mindennapi életvitelhez szükséges termékeket. A településen pénteken megnyílt az árucikkek széles kínálatával rendelkező vegyesbolt, valamint a presszó is. A két helyiség rendezett és kulturált, az üzletrész feltöltött pultjain gyakorlatilag minden megtalálható, amire egy háziasszonynak szüksége van. 

Gránit-díjjal ismerték el a mórágyi tanító TETT-ért végzett munkáját

Mőcsény-Mórágy-TETT | A Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás minden évben köszönetet mond azoknak, akik kiemelkedő tevékenységükkel, szerepvállalásukkal hozzájárulnak a sikeres működéséhez. Idén Kardos Zsuzsanna, a Lakossági Ellenőrző Csoport korábbi vezetője vehette át a TETT Gránit-díját példaértékű munkájáért. 

Tizennyolcadik alkalommal tartottak TETT-re Kész Napot

Cikó-Mőcsény-TETT | Kardos Zsuzsanna, a Lakossági Ellenőrző Csoport korábbi vezetője kapta idén a Gránit díjat, amelyet a XVIII. TETT-re Kész Napon vehetett át. A rendezvényen a Társulás és az RHK Nkft. munkájáról, terveiről hallhattak az érdeklődők beszámolókat, így többek között arról is, hogy a legmagasabb fokú biztonság mellett a kamrák helykihasználását növelik az NRHT-ban.

Szeretetterápiával ismerkedtek a zsibriki falunapon (+galéria)

Mőcsény | Festői természeti környezetben fekszik a Mőcsényhez tartozó picinyke Zsibrik. A falu neve mára elválaszthatatlan az itt működő rehabilitációs intézettől, ahol szenvedélybeteg fiatalemberek gyógyulnak, épülnek. Június első szombatján nyílt napot tartottak a településrészen.

Mindenki karácsonya adventi műsorral, terített asztallal

Mőcsény | A legszebbet, a szeretetet életünkben kell kimutatnunk egymásnak! Ez a gondolat vonult végig Krachun Elemér polgármester beszédén, melyet december 15-én, múlt hét péntek estéjén tartott a mőcsényi művelődési házban, a község hagyományos ünnep előtti rendezvényén, a Mindenki karácsonyán.

Együtt ünnepelt a közösség a mőcsényi falunapon (videóval)

Mőcsény | Idén is augusztus huszadika alkalmából tartották meg a mőcsényi falunapot 19-én, szombaton, s ezúttal is maradéktalanul megfeleltek a kihívásnak az ünnepség szervezői. Krachun Elemér polgármester köszöntőjében arra is kitért, hogy Mőcsény továbbra is nyugalmas élhetőséget képes biztosítani lakóinak. (Videó a cikk végén.)

Ingyen járt a fagyi, a gofri és a szörp is a gyerekeknek

Mőcsény | Változatos programokkal várták Mőcsény ifjabb lakóit a gyermeknap alkalmából május 27-én, szombaton a volt óvoda udvarán és a játszótéren.

Dezső Attila Mőcsényben tette le állampolgársági esküjét

Mőcsény | Ismét állampolgársági eskü letételére került sor Mőcsényben – tájékoztatta lapunkat az önkormányzat. Dezső Attila 1989 óta él Magyarországon. Mőcsényben talált otthonra, ezért állampolgársági esküjét is a település polgármestere, Krachun Elemér előtt kívánta letenni.