Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

A közönség belekóstolhatott a jóba a jubileumi, 10. Stifolder Fesztiválon

Feked | A Dunamenti Svábok immár tizedik Stifolder Fesztiválja minden eddiginél több embert vonzott Fekedre. A június közepén tartott rendezvényre nemcsak a környékről érkeztek érdeklődők, illetve versenyzők, hanem a baranyai megyehatáron túlról is.

Német nemzetiségi tanösvényt avattak Fekeden

Feked | Elkészült az országban a negyedik: június 17-én ünnepélyesen átadták a német nemzetiségi tanösvényt Fekeden. A magyarországi német építészet gyöngyszemeként is emlegetett baranyai település tematikus útvonalának fő motívuma a fa. A helyi németség múltja és jelene, életmódja, hagyományai, ünnepei és mindennapjai nyolc állomás segítségével elevenednek meg.

Nyolcvanhat szalámit kóstoltak meg a Stifolder Fesztiválon (videó)

Feked | Nyolcadik alkalommal rendezték meg június 10-11-én Fekeden a Stifolder Fesztivált. A rendezvényről a TETT támogatásával készült egy kisfilm is.

Szobrot avattak Habsburg Ottó emléke előtt tisztelegve

Feked | A kis Baranya megyei sváb település régóta dédelgetett álma vált valóra május utolsó napján, közvetlenül a nagy sikerű Stifolder Fesztivál másnapján: felavatták a község központjában dr. Habsburg Ottó szobrát.

Bevált a Mammel-család stifolder receptje

Feked | Május 30-án zajlott a település legnagyobb gasztrokulturális rendezvénye, az immáron hatodik alkalommal életre hívott Duna-Menti Svábok Stifolder Fesztiválja. Szikrázó napsütés, változatos programok, ínycsiklandozó finomságok – hosszasan lehetne sorolni, hogy miért volt érdemes ezen a szombaton a szép baranyai falucskába látogatni.

Május utolsó szombatján lesz a VI. Stifolder Fesztivál Fekeden

Feked | A Fekedi Német Önkormányzat, a Települési Önkormányzat és a Szülőföldünk Baráti Kör az ősök előtti tiszteletből a tavalyi nagy siker után idén május 30-án, szombaton ismét megrendezi a Dunamenti Svábok VI. Stifolder Fesztiválját, melyre mindenkit Fekedre várnak.

Kisfilmet készítettünk az Egy nap Fekedért akcióról

Feked | Az idén 30 éves Szülőföldünk Baráti Kör Feked 2015-ben április 18-án, szombaton tartotta az Egy nap Fekedért elnevezésű, önkéntes munkán alapuló akcióját, melynek során egy sor fontos feladatot végeztek el a Baranya megyei kis településen. A TETT Magazin stábja is ott járt az eseményen, és egy kisfilmet készített róla.

Csak a sertés vette sértésnek a folytatást

Feked | A Csorba Győző megyei könyvtár révén egy remek hangulatú táncháznak adott otthont a baranyai falucska január 31-én, több mint 30 résztvevő csatlakozott a délutáni programhoz. Némi szusszanásnyi szünet után, kora estétől pedig a sváb bálon rophatták a táncos lábú vendégek. Mindkét kezdeményezés nagy sikert aratott a résztvevők körében.

A Stifolderfesztiválra is készültek a fekedi disznóvágáson

Feked | A program során személyesen érintett, sőt, mondhatni két vállra fektetett sertésen kívül minden résztvevő örült annak, hogy idén is létrejött a fekedi disznóvágás.

Idén is Mayerék szalámija nyert a Stifolder Fesztiválon

Feked | Ragyogó idő, gyönyörű környezet, kiváló szalámik, igényes programok. Címszavakban így lehetne összefoglalni az V. Stifolder Fesztivált. Fekeden ezrek kóstolhattak bele a Duna menti sváb hagyományokba.