Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Kiadták az engedélyt a bodai agyagkő további kutatására

Boda | Kezdődhet a telephelykutatási program Bodán, az Országos Atomenergetikai Hivatal a napokban kiadta az engedélyt. A Baranya megyei településen egy radioaktív anyagok hosszú távú befogadására alkalmas mélységi geológiai tárolót alakíthatnak ki.

Nagy volt az érdeklődés a tervezett bodai tároló iránt

Boda | Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) közmeghallgatást tartott csütörtökön Bodán a „Telephelykutatási keretprogram engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan. A község polgármesteri hivatalának nagytermében tartott esemény iránt nagy volt az érdeklődés a helyiek és a környékbeli településeken élők részéről is.

Hasznos tapasztalatokat gyűjtöttek Bodán

Boda-TETT | A TETT településeinek polgármesterei szakmai látogatáson jártak nemrégiben Bodán. Kovács Győző, a NYMTIT elnöke adott tájékoztatást a küldöttségnek a térségben zajló kutatásról, melynek eddigi eredményei biztatóak. Darabos Józsefné, a TETT elnöke hasznosnak minősítette a programot.

Tájoló nap: zajlanak a kutatófúrások Bodánál

Boda | Már most hasznos információkat hozott az idén újraindult nyugat-mecseki kutatómunka, amelynek célja egy nagy aktivitású radioaktív hulladékokat befogadó tároló lehetséges helyszínének feltérképezése. Az eredményekről a 11. Tájoló nap keretében adtak számot a szakemberek.