Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Az alapítás és a várossá válás évfordulóját ünnepelték Bátaszéken

Bátaszék | Alapítása 877., várossá avatásának huszonnegyedik évfordulóját ünnepelte az elmúlt hétvégén Bátaszék. A Város Napja rendezvénysorozat pénteken ünnepi képviselő-testületi üléssel kezdődött, amelyen elismeréseket adtak át.

Ínycsiklandó sütiket kínáltak a 8. Bátaszéki Rétesfesztiválon

Bátaszék | Idén, június 8-án immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Bátaszéki Német Nemzetiségi Egyesület a helyi művelődési ház támogatásával a Bátaszéki Rétesfesztivált.

Átadták a megye első német nemzetiségi tanösvényét

Bátaszék | Elkészült a hatodik magyarországi német tematikus út: a Tolna megyei Bátaszéken várja az érdeklődő közönséget. Még a borús időjárás sem szegte kedvét az ünneplőknek május 19-én, a létesítmény átadásán, amelyen a helyi Heimat Tánccsoport és a Bátaszéki Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével megtartott ünnepség keretében több száz érdeklődő járta be az új tanösvényt.

A tűzoltókat köszöntötték Flórián-nap alkalmából

Bátaszék | Flórián-nap alkalmából dr. Bozsolik Róbert polgármester terített asztal mellé várta a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság és a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársait. A már hagyományos ünnep alkalmon a városlakók nevében is köszönetet mondtak a város lánglovagjainak áldozatos munkájukért.

TETT-beszámoló a város közmeghallgatásán

Bátaszék-TETT | A Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) 2018-as éve is napirendi pont volt a március 21-i bátaszéki közmeghallgatáson. Mint elhangzott: a társulás valamennyi kitűzött célját megvalósította.

A szakosztályok legjobbjait díjazták a bátaszéki sportgálán

Bátaszék | Első ízben, de hagyományteremtő céllal rendezett sportgálát a Bátaszéki SE. Amióta új, menedzser szemléletű elnökség irányítja az egyesületet, az a cél, hogy kellő rangra emeljék a sportolók méltatását és a támogatókkal való kapcsolattartást.

Olcsóbban üzemel a felújított bátaszéki tanuszoda

Bátaszék | A megye egyik legszebb tanuszodája a bátaszéki, amelyet az elmúlt időszakban korszerűsítettek. A munkálatok befejeződtek, ebből az alkalomból sajtótájékoztatóval egybekötött átadóünnepséget tartottak november 23-án.

Fát ültettek az idén született bátaszéki gyerekeknek

Bátaszék | Hagyományos eseménynek számít Bátaszéken a faültetés, hiszen immáron nyolc éve minden adott évben született kisgyermek tiszteletére ültetnek egy facsemetét a szülei a Népcsoportok Parkjában. Így történt ez idén is.

Bátaszéken megkezdődik az ipari park építése

Bátaszék | A Tolna megyeiek életét segítik a TOP-os projektek – hangoztatta Fehérvári Tamás Bátaszéken. A Tolna Megyei Közgyűlés elnöke Bozsolik Róbert polgármester meghívására érkezett a városba, hogy az épülő ipari park kapcsán közös sajtótájékoztatót tartsanak. Bátaszék 267 millió forintot nyert a park létrehozására. Fehérvári Tamás bejelentette, hogy a megyében kétmilliárdból valósítanak meg ipari park fejlesztéseket, mintegy kilenc projekt keretében.

Letették a Bátaszék-Alsónyék kerékpárút alapkövét

Bátaszék | Dózsa-Pál Tibor alsónyéki és dr. Bozsolik Róbert, bátaszéki polgármester, valamint Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke együtt leplezte le a város határában elhelyezett alapkövet, amely a TOP-os forrásból készülő kerékpárút beruházás kezdetét szimbolizálja.