Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

Lakossági kapcsolatok és kommunikáció

Kommunikációs tevékenység az NRHT munkájához kapcsolódóan

A kutatási területet környező települések önkormányzatai a TEIT-hez hasonló céllal megalapították a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulást, amely testület megalakulása óta rendszeresen nyomon követi a kutatási munkákat és erről tájékoztatja a lakosságot.

Társaságunk kommunikációs gyakorlata az elmúlt években megteremtette a munkánk végzéséhez elengedhetetlenül szükséges kistérségi lakossági bizalmat. A korábbi években kialakult eszközrendszer megfelelő használata (sajtóközlemények, szerkesztett anyagok, TETT Hírlap, a TETT Híradó összeállításai) segít mozgásban tartani a helyi regionális és országos médiában a hulladéktároló témáját.

Az egész térségre kiterjedő közvélemény-kutatások eredményei és tapasztalatai azt mutatják, hogy az elmúlt években folytatott kommunikációs munka eredményes volt. A térségben élők többsége tudja, hogy eddig mi történt a lakóhelyük közelében, tisztában vannak az eddig végzett munkákkal.

Folyamatosan eljut a TETT Hírlap a kistérség minden háztartásába, rendszeresen tudósítva a munkálatokról. A lap immár 4-6 ezer példányban jelenik meg.

Most már hagyományosan minden évben megrendezzük a TETT-re Kész Napokat, valamint a szálkai Környezetvédelmi Tábort, amely lehetőséget ad a lakosság és az érdeklődők széleskörű tájékoztatására és – a kapcsolódó programokon keresztül – a kapcsolatok elmélyítésére.

Közvélemény-kutatás

A térségben folyó hulladék elhelyezési program ismertségéről, annak elfogadottságáról, társaságunk és az önkormányzati társulás munkájával kapcsolatosan 2002-ben, 2005-ben, 2007-ben, 2009-ben, 2011-ben és 2013-ban közvélemény kutatást végeztettünk.