Bátaapáti

Bátaapáti

Bátaszék

Bátaszék

Cikó

Cikó

Feked

Feked

Mórágy

Mórágy

Mőcsény

Mőcsény

Ófalu

Ófalu

Véménd

Véménd

A bajnok focistákat is köszöntötték a Véméndi Falunapokon

Kelt: 2019. július 12. (péntek) 16:41

Véménd | Első jubileumához érkezett a Véméndi Falunapok: idén július 5-én és 6-án immár ötödik alkalommal rendezték meg szabad téren, a Kossuth Lajos utcai hűs fák alatt a Baranya megyei TETT-es község legnagyobb rendezvényét.

Pénteken, mint minden évben, német nyelvű előadás várta a gyermekeket. Idén Frank Ildikó előadásában a Holle Anyó című mesét hallhatták a kicsik, akik szép számmal és csupa jókedvvel vettek részt az eseményen. Este a felnőttek kedvére tartott bemutató koncertet a Hétvégi Zajongás Rockzenekar – tájékoztatta honlapunkat Barta Erzsébet, Véménd polgármestere.

Szombaton a hagyományos lovasfelvonulással kezdődött a rendezvény. Idén is csapatok jelentkezhettek a főzőversenyre, melyhez minden társaságnak az önkormányzat biztosította az alapanyagot. Tizenegy gárda főztjét bírálhatta a zsűri. A Sportpályán már délelőtt kezdetét vette a kispályás labdarúgó bajnokság.

A kulturális műsor blokk előtt azok is jól szórakozhattak, akik nem főztek, hiszen volt ott légvár, valamint Bíróné Till Zsuzsanna idén is gyönyörű arcfestéseket és csillámtetoválásokat készített. A ManchRanch nem először fordult meg Véménden, a gyermekek nagy örömére ismét lehetőség volt közelebbről is megnézni, megsimogatni, megetetni az állatokat. Természetesen nincs Falunap a véméndi Mézes, a véméndi Fagyi és a véméndi Kolbice nélkül.

“A hagyományoknak megfelelően mindenki itt volt, akire mindig számítani lehet” – húzta alá Barta Erzsébet. – “A kulturális műsor legédesebbjei a kis óvodásaink voltak, akik egy vadnyugati előadást tartottak. Láthatóan nagy élvetettel táncoltak a gyerekek a színpadon, de táncra perdült a Véméndi Gyermektánccsoport is, énekelt a Székely Népdalkör, és az Általános Iskolások is felléptek. Vendégszereplőnk pedig a mecseknádasdi Alte Kameraden Fúvós Zenekar volt” – tette hozzá a község vezetője.

Idén egy dolog nem számított hagyománynak, mégpedig az, hogy az NK Építő Megyei II. osztály 2018/2019-es szezonját a Véménd felnőtt focicsapata nyerte, melyre több mint 10 éve nem volt példa. Nagy öröm ez a település életében! A csapatot a kulturális blokk után ünnepelték a szurkolók, érdeklődők. Az érmeket és a serlegeket Barta Erzsébet és Pfilf László, a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselője együtt adta át a csapat tagjainak.

A gyönyörű, eső mentes napot megkoronázta Homonyik Sándor és zenekara koncertje, amelyre számos más településről is eljöttek Véméndre. A koncert után hajnali 3-ig mulathatott a közönség, a Ttoti Frutti Zenekar jóvoltából.

“Fárasztó és eredményes napokon vagyunk túl. Az Önkormányzat ezúton is köszöni a szervezők és önkéntesek áldozatos munkáját. Köszönjük a rekord mennyiségű tombola felajánlást és anyagi támogatást” – értékelte Barta Erzsébet a rendezvényt, amelynek főtámogatója Véménd Község Önkormányzata, a TETT és a Német Nemzetiségi Önkormányzat volt.

Eredmények. A kispályás labdarúgó bajnokságot a lánycsókiak 7759 elnevezésű csapata nyerte, második lett a Zsuga Feri FC, a harmadik helyen pedig az FC Hungary végzett. A legjobb kapus különdíját Mohácsi Benjámin vihette haza, a legjobb játékosnak Bogos Arnoldot választották, a gólkirályi címet pedig Bíró Bence érdemelte ki, aki a 11-es rúgó versenyen is győzött.
A főzőverseny végeredménye: 1. Horváth Anett és csapata, 2. Focisták, 3. Lovasok.